AANKOOP NIEUW MATERIAAL

Als club blijven we investeren in materiaal. In april werd onze gloednieuwe evenwichtsbalk van Gymnova geleverd.
Ook konden we (van een club die haar werking stopt) een fasttrack in zeer goede staat op de kop tikken. Meer gymnasten kunnen nu tegelijkertijd gebruik maken van deze toestellen.

SELECTIETRAINING COMPETITIEGROEP TOESTELTURNEN MEISJE

Voor onze wedstrijdgroep toestelturnen meisjes zijn we op zoek naar nieuwe gymnasten. Daarom zal er op donderdag 30/5/2024 een selectietraining gehouden worden. Deze training gaat door in sporthal De Alk in Alken van 17u30 tot 20u.
Heb je als wat turnervaring, ben je gemotiveerd, wil je hard werken en veel bijleren in een fijne groep gymnasten EN kan je minimum 3 dagen per week komen trainen? Ben je geboren tussen 2010 en 2017?
Aarzel dan niet en schrijf je snel in voor de selectietraining.
Mail naar turnkringalkenttm@gmail.com met vermelding van je geboortedatum en motivatie. Inschrijven kan tot 27/5/2024.

COMPETITIE ACROGYM

Het wedstrijdseizoen van de acrogymnasten is in volle gang. Een aantal teams streden intussen reeds voor hun provinciale titel met uitstekende resultaten:

Categorie C10-18 jaar duo: Jorre-Zita: Limburgs kampioen
Categorie C10-16 jaar duo: Tess-Alija: Limburgs kampioen en Noémie-Liene: zilveren medaille Limburgs kampioenschap

Categorie C10-18 jaar trio: Ina-Olivia-Saar: bronzen medaille Limburgs kampioenschap

Categorie B11-17 jaar trio: Marie-Lore-Hanne: zilveren medaille Limburgs kampioenschap

Categorie C10-19+ jaar duo: Lien-Lotte: zilveren medaille Limburgs kampioenschap

Alle teams wisten zich te selecteren voor het Vlaams kampioenschap (op 11/5/24)! Team Marie-Lore-Hanne deed het uitstekend op het Vlaams kampioenschap en behaalde de selectie voor het Belgisch kampioenschap op 18 mei.
In de categorie recrea combined 9-15 jaar groep worden er geen provinciale titels georganiseerd en is er geen Vlaams kampioenschap.
Teams Jade-Emily-Leonie en Fien-Finne-Enora eindigden daar iedere wedstrijd op rij op een 1e en 2e plaats in het allround klassement!
Goed bezig en proficiat aan alle gymnasten, trainers en juryleden !

COMPETITIE TTM

Na een lange voorbereiding werd het wedstrijdseizoen voor de meisjes van de competitiegroep TTM afgetrapt tijdens de eerste Gymfed wedstrijd in Leopoldsburg op 24 en 25 februari. De in totaal 14 gymnasten nemen deel aan deze verschillende categorieën en behaalden hierin volgende resultaten:
recrea 9 jaar (2 gymn): goud en zilver - recrea 10 jaar (3 gymn): 3x goud - recrea 11 jaar (2 gymn): 2x goud - recrea 12 jaar (3 gymn): 3x goud.  Daarnaast nemen 2 gymnasten deel aan de categorie 13-14 jaar opgelegd werk: 3x goud en 1x brons, 1 gymnast aan 13 jaar vrij werk: 3x goud en 1x brons en 1 gymnasten zien we aan het werk in de categorie 15-16 jaar vrij werk: 2x goud en 1x zilver.
De meisjes zetten stuk voor stuk prachtige prestaties neer! Dikke proficiat aan de deelnemers en bedankt aan juryleden en trainers!